Så var det gjort

Idag hade vi avslutning på lydnadskursen. Det gick som väntat. Vi kom sist. Men det var faktiskt mycket roligare än jag trott. Kinna reste sig och kom till mig i platsligget. Troligtvis pga att hon var rädd för Chäfern som låg bredvid. Och det var ju en av de få saker som hon faktiskt kan. Annars funkade just inget, hon kunde varken sitt eller ligg idag, så många dubbelkommandon blev det. När hon skulle gå fot (vilket hon gjort riktigt bra den senaste tiden) gick hon en halvmeter efter mig och nosade lite. HAHA. Den hunden hon är som hon är. Märkte fort att här får man ju inget godis, ingen idé att anstränga sig då inte.

Men som sagt hade jag bara orkat träna mer med henne så hade det kanske kunnat gå lite bättre. Skall inte skylla på hunden inte. Nu ska jag träna på egen hand och se om vi kan göra några framsteg, så kanske jag kan gå en kurs till sen.

Sjukstuga

Det börjar likna en sjukstuga här hemma nu. Uffe har också blivit sjuk men det verkar vara nån annan bacill. Feber och huvudvärk.

Jag har aldrig varit med om att magsjuka inte ger med sig. Hela förmiddagarna får jag springa akut. Hållit på i 5 och en halv dag nu. Blir ju alldeles darrig och utmattad. Nu har jag tröttnat och ringt sjukvårdsupplysningen för att få goda råd om hur jag ska bli frisk igen. Får se vad de säger.

Utanför fönstret lyser solen och det är varmt och skönt. Det hade nästan känts bättre om det regnat, fast bara nästan. Nu kan jag smyga mig ut på en stol en liten stund mellan varven.

Idag är det en kille här och monterar vår nya parabol. Efter många turer bestämde vi oss för att stanna hos VIA-sat. De lockade med ny utrustning och halva priset första året, så det gick vi på.

Oj då! I upp till 2 veckor sa hon på sjukvårdsupplysningen att det kunde hålla på. Det är bara att vänta ut det. Jobba kan man göra om man orkar och är noga med hygienen. (Men det kan smitta så länge man inte är fri från symtom)Ingen mjölk ska man dricka, men yogurt går bra. Kunde också prova med aktivt kol, men det är inte säkert att det har någon effekt.

Rena bantningskuren detta, har redan gått ned 3 kilo, vilket bara är positivt. Kanske blir nått till då ;-)

Magsjuka

Magsjuka, behöver man säga mer, tror inte det.

Tillbringade 15 timmar på toa med madrass på golvet. Usch och fy

Mår idag bättre men är som ett darrigt kallsvettandes asplöv.

Tog mig dock ner på åkern med Kinna (och Helmer) men det blev tyvärr inte mer än några hundra meter. Men jag blev lite gladare. Djuren är så otroligt söta tillsammans. Bryr sig om varandra fast de är hund och katt.
Båda gillar att vara där jag är helst så nära som möjligt. När jag ligger på soffan lägger sig gärna Kinna i mitt knäväck som en liten boll och katten vräker sig ovanpå mig, och när jag sitter vid datorn kryper Kinna in under skrivbordet och lägger sig (gärna på mina fötter) och Helmer slänger sig på skrivbordet gärna över musmattan. Vilket är fallet just nu. Tror det betyder se mig, klappa mig.
 
Kom just på att jag dessutom nu missar näst sista gången av lydnadskursen. Nästa gång är det avslutning med "låtsas" lydnadsprov. Det kan ju aldrig gå. Vi har ju inte kommit så långt Kinna och jag. Mest mitt fel eftersom vi inte tränat tillräckligt. Det enda som fukar någorlunda är platsligg och hopp. Vi får nog gå en kurs till när jag har lite mer energi. Nu vet jag dock grunderna och kan träna vidare.

Vilken härlig dag synd att jag inte har ork att utnyttja den. Får hoppas på samma fina väder i morgon.

Nu soffläge

Lång promenad

Jo då jag klarade att hålla mig vaken hela natten. Och jag sov lite under testet som tur var, även om det inte var lätt att somna sittande i en stol, uppkopplad med en massa sladdar i huvudet. Jag hade trevligt sällskap av Ulla-Britta, som också skulle in till lasarettet och Uffe förståss, vilket gjorde att jag kunde hålla mig vaken på vägen in till Visby, och hem också för den delen. Vi är ena rackare på att hålla låda.

Ulla-Britta och jag hann också med en liten fika medans vi väntade på Uffe, som skulle köpa en kran till husbilen. Tänk att på sjukhuset kunde de inte tala om om kakorna innehöll nötter eller ej. Dåligt tycker jag, på ett sjukhus av alla ställen.

Väl hemma låg jag mest på soffan, även om jag inte sov särskilt mycket, en timma blev det väl. Så kl. 21 stöp jag i säng och sov till halv 8 i morse. SKÖNT. Fast konstigt vad det sitter i, jag stupar nog vid samma tid i kväll skulle jag tro.

I dag har Emelie och jag hittat ett nytt smultronställe. Vi tänkte åka till Gahms när vi kom på att vi skulle rasta Kinna först och jag bestämde mig för skogen i övre Fröjel där jag var när vi hade spårning med allmänlydnadskursen, men när vi kom till avfarten in i skogen satt där en snitzel. Vilket med all säkerhet innebar att där var någon form av pågående hundaktivitet. Så vi fortsatte i stället ned till Vallhagar, jag har aldrig varit där, ivarje fall inte som jag minns. Och jösses vad fint där var. När vi läste på skylten så upplystes man om att man kunde följa en slinga på4,5 km, vilket vi bestämde oss för. Det blev en jätteskön promenad på 1 timme och 10 min. (jag går ju inte så fort nu för tiden) Försmädligt bara att vi inte hade kamera med oss. Jag kan verkligen rekomendera er att besöka denna plats. Fast kanske alla känner till den redan, den är ju faktiskt en sevärdhet/fornlämning.

Måste lägga till att jag behundrar dessa människor som klarar av att jobba natt.

Jag vill soooovaaa

Skriver lite trams för att hålla mig vaken.

Jag är redan nu kl 2:12 så trött att jag har svårt att fokusera på saker.  Men förhoppningsvis är det en trötthetströskel som ska klivas över så att jag snart är lite piggare igen.

Räknar ner tiden som är kvar till kl 6:00

Har hunnit vara ute och hämtat ved. Gått en liten sväng med Kinna. Läst lite. Ätit macka och mjölk. Plockat ur diskmaskinen. Tittat på TV (Usch vad mycket skit det visas på nätterna) hittade ett program om amerikansk akutmotagning och nått kriminalpolisprogram. Det börjar en Beckfilm kl 3:00 som kanske är sevärd.

Något bak eller syning tror jag inte det blir, bara om jag blir riktigt desperat. Fast Uffe hoppas nog att frysen ska vara full av kakor i morgon.

Fick ett förslag om tradera. Ska nog gå in och kolla medans jag har lite omdöme kvar, annars kanske det blir en dyr natt. Sen blir det lite spelande här på datorn.

Kinna ligger och suckar här bakom mig. Tycker väl att matte beter sig på ett underligt sätt. Hon vill nog också gå och lägga sig i sängen (som hon brukar). Husse duger tydligen inte som sängkamrat i varje fall inte när man har en tokig matte att hålla ordning på.

Fortsf. tror jag

Jo då..

Kl 04:16 Fåglarna har börjat kvittra fast det ännu är alldeles mörkt ute och det verkar som om jag kommer att klara av att hålla mig vaken denna låga natt. Skall ta och gå ut en sväng när det ljusnar, brukar kunna vara riktigt mysigt. Snart kan jag gå i duschen och sen ska jag väcka Uffe kvart över 5 så han hinner dricka kaffe innan han ska köra in mig till lassis. Det blir ju mycket trevligare att vara vaken när man har någon att prata med.
Bilresan in blir nog inte heller så jobbig eftersom Ulla-Britta ska åka med in till lassis. Vi brukar kunna hålla låda länge och mycket om ditt och datt.

Sen ska det bli interesant och se om man somnar i en stol med massor av pluppar i huvudet. Får hoppas det så jag inte behöver göra detta fler gånger.

Nästa gång jag skriver här hoppas jag att jag har något vettigt att skriva

Ha de´

hot hjälper

HAHAHA Hot hjälper. Jag är nog ingen vidare bloggare har jag kommit underfund med. Jag får försöka bättra mig och skriva lite oftare eller lägga ned.

Jag är lite nervös för hur undersökningen (sömn/insomningsEEG) på fredag morgon ska gå. Och hur i hela friden ska jag kunna hålla mig vaken hela natten före. Jag får nämligen inte sova efter kl.23 i morgonkväll och fram till kl 7 fredag morgon. Dessutom får jag inte dricka vare sig kaffe, te eller CocaCola. Hur ska det gå?? Jag som är så otroligt trött på kvällarna och har ett stort sömnbehov, gärna minst 9 timmar.
Har planer på nattliga promenader med hunden men hon är inte särskilt allert på kvällar och nätter hon heller.
Så är det någon som ser en människa som släpar en hund efter sig mitt i natten mellan den 17 o 18 så är det bara jag som försöker hålla mig vaken. 

Jag har också sparat halva boken som jag läser just nu för detta nattliga vak. Den är väldigt underhållande. Ingen djup och bildande bok utan en ganska ytlig trivial romantisk smörja som är otroligt rolig. Mina hemligheter av Sophie Kinsella.
Den handlar om en tjej som under en flygresa med mycket turbulens avslöjar allt om sig själv för en främmande medpassagerare i tron att hon ska dö. Denna man visar sig sedan vara ägare av det företag hon jobbar för. När han sedan dyker upp på hennes arbete uppstår många roliga/pinsamma händelser eftersom han ju faktiskt vet allt om henne. Som sagt mycket underhållande, så om ni vill ha rolig avkoppling, läs denna.

Sen kan jag säkert spendera någon timme med spel på datorn också, för en gångs skull med gott samvete, kan ju inte gärna sätta igång att tvätta och dammsuga mitt i natten när Uffe ska sova.

Trädgården har blivit städad i varje fall lite grann. (ett tecken på att jag mår lite bättre, även om jag fått hjälp av både Emelie och Uffe) Vedboden har också blivit påfylld tack vare en snäll bekant som kom med en hel traktorvagn full med ved. Och planerna på staket och plank runt gården ska snart sättas i verket hoppas jag. Det är i varje fall beställt jordborrning för staketet. Känns bra. Inte behöver vi frysa nästa vinter och snart kan jag kanske vara ute på gården utan att kolla hunden varje sekund.

Nu ska jag gå ut med vovvarna och sen i väg till jobbet

Kram på er om det nu ännu är någon som går in och läser här :-)

4/4

Oj vad ska jag skriva. Senaste hälsorapporten kanske.

Har träffat en neurolog från karolinska som tittade på svaren från eeg.t. Där var visst något lite som avvek från normal aktivitet. Fast det vet väl alla som känner mig att det finns vissa konstigheter i min hjärna ;-). Hur som helst behöver det inte betyda något, men ytterligare två undersökningar ska göras. Insomnings eeg och en MR (magnetröntgen). EKG-bandspelaren visade inget, (skönt) mer än att hjärtat slår några extraslag hit och dit, men detta är mycket vanlligt och ingenting farligt, känns lite skumt bara. Har också varit och gjort ett ultraljud på hjärtat och ett arbetsekg. Kondisen var helt normal för min ålder längd och vikt (ha ha jag som inte orkar springa några hundra meter en gång, kan det bero på vikten kanske?!) Ultraljudet ska kollas närmare av nån specislist, där var nått litet läckage vid en klaff, men också det är vanligt och inget farligt. Så lite små skavanker hit och dit finns det, men det har vi nog lite till mans.

Jag känner mig piggare och börjar få orken tillbaka så kanske har alla tester gjorts i onödan. Oj! tänk vad jag har slösat med våra skattepengar i så fall. Men det känns tryggt att man blir tagen på allvar och att de kollar upp en ordentligt när man känner att något inte stämmer.

Idag har jag börjat en detox-kur också. Tänkte att det kan vara värt ett försök med en liten hälsokur. Det smakar inge vidare, men kan man få lite mer ork på 20 dagar så är det väl värt det. Undrar om jag har blivit grundlurad nu, som gått på detta?

Nu ska jag ta en härlig vårpromenad med hundarna. Det är så skönt att det äntligen börjar bli lite varmare.

Återkommer när jag har nått att säga.


RSS 2.0