En mysig helg

Vi har haft ett par lugna sköna dagar i husbilen och nästan gjort Gotland runt.

Vi smet i väg på midsommardagens kväll vid nio-tiden. Vi valde att åka på den västra sidan och hamnade till slut (vad som nästa dag visade sig vara mitt inne i ett naturreservat, AJA BAJA) i skogen i Hall. Vi trodde att vi parkerat i en P-ficka utanför reservatet men det visade sig att vägen vi körde på gick  i genom reservatet.


Jag vet inte om ni ser den lilla blanka pricken i den fyrkantiga gröna biten på mitten av reservatet men där var vi.


Om ni undrar varför det hänger ut ett Jeansben från förnstret, så beror det på att när Uffe skulle tanka så fick han bensin över hela byxbenet och vi fick åka införbi Elinor och tvätta dem, för att inte alla skulle bli höga av bensinångorna.

Emelie, Jag och Kinna tog oss en lång promenad på förmiddagen. De cirka två kilometerna ned till havet. Oj så mycket vackert vi fick se på vägen, nedan följer lite bilder på en del av det.
 

Gul fetknopp


Små söta nyponrosor


En jättestor makaonfjäril, varken jag eller Emelie hade sett en sådan tidigare. Den var inte lättfångad på bild precis, eftersom den bara satt still nån sekund innan den bytte blomma. Detta var försök 7 eller nått, men jag fick den.


Inte som i verkligheten, men ser ni vad vi såg?


Nere vid stranden låg denna lilla bulstuga. På dörren hade någon skrivit -Var rädd om denna boning och se upp för markägaren hon har horn.


Till slut kom vi fram till havet.


Kustlinjen norr ut.


Emelie fick syn på denna stubbe. Den vackraste jag nånsin sett.


Uffes syster Titti hade gjort honom en minismultrontårta.


Fikapaus på Tittis terass. Uffe öppnar present och Kinna tittar nyfiket på från bästa platsen i  Emelies knä.


Syskonkram i husbilen.

På kvällen åt hela familjen mat vid Åminne restaurang. Stället var ingen höjdare om man tänkt sig lite finare. Men maten var okej, god men inget extra om man säger så. Tyvärr låg kameran kvar i bilen så det blev inga bilder från denna trevliga stund. Efter maten åkte vi ut till Gothem hammar. Där gjorde vi fika och tog en strandpromenad. Vid halv 9 bröt vi upp och styrde kosan söderut. Natten tillbringade vi i åska och spöregn på strandvallen utanför Sysne fiskeläge (undrar vad som händer om åskan slår i en husbil?), ett mycket vackert ställe att vakna upp på. Emelie, jag och Kinna trotsade blåsvädret och tog en uppfriskande promenad längs stranden bort till Sysne och tillbaka. Resan avslutades med glassätning och köp av rökta flundror i fiskeläget.


Ser ni den?


Emelie grimaserar i blåsten, Sysne fiskeläge skymtar i bakgrunden.

I går (måndag) Var det Elinors 22-årsdag. Hon kom hem med pojkvännen Rasmus. Vi fikade och åt den jordgubbstårta hon beställt av mig. MUMS!

I dag tisdag är sista lediga dagen för den här minisemestern, men jag har mer semester senare v29-32. Jag har Bonnie och Mocha på besök här eftersom Kennelmamma Ulla-Britta är på fastlandet. Hennes välskrivna och intressanta blogg hittar ni på www.kennelrindi.se . Så det ligger hundar runt om mig här, Kinna under skrivbordet, Bonnie till höger om stolen och Mocha till vänster. De är så söta. Busiga är de också Kinna och Mocha busade så mattorna ligger i små skryngliga högar och det står udda skor lite överallt som lilla rara Mocha gått omkring med. (hon tuggar inte bara visar hur duktig hon är på att bära)

Så några få viktiga ord som jag fick i ett sms från Ulla-Britta härrom dagen.

NJUT AV LIVET!!!!!

Midsommaragility

Hej Alla! och glad midsommar!

Har varit på tävlingar med Kinna, Emelie och hennes pojkvän Joar, både i går (midsommarafton) och idag. Gick inge vidare någon av dagarna Kinna och Emelie blev diskade i alla sina lopp. Men i det första loppet idag fick Emelie i varje fall lite fart på henne. Tyvärr hände en liten incident med en utåtagerande pudel idag, vilket gjorde Kinna ännu mer nervös än tidigare. Andra loppet ville hon inte alls. Emelie försökte verkligen men det gick bara inte så de bröt, för första gången tror jag. Så nu är det träning, träning och träning som gäller.

Tyvärr hände också en incident med en äldre senil farbror härom dagen. Kinna gick fram för att nosa och hälsa vilket hon gör på de gamla där min svärmor bor. Och då slog han till henne över nosen. Så nu är hon rädd för gamla farbröder också. Inte bra!

I går firade vi midsommar i Fide, vid en liten sommarstuga i glada vänners lag. Stugan ligger i den långa kurvan före P-fickan med stenborden. Vilket fint ställe alldeles nära vattnet. Fast vägen går emellan så tänker man inte på den. Vi åt gott och dansade med de små killarna runt en väldigt udda, tjock och kort midsommarstång arrangerad av en liten hasselbuske och två kransar :-).

I kväll bär det av med husbilen. Vi gömmer oss i ett och ett halvt dygn för att min sambo vill förbli ung. Han fyller 50 i morgon. Om jag kommer ihåg kameran så kanske ni i efterhand kan få se vad vi gjorde.

Väl mött.

Det har regnat

Oj det har regnat lite och på himlen finns det svarta moln. Det behöver vi men inte i kväll, jag ska ju på fest.

Min kollega har fyllt 50 år. GRATTIS KERSTIN BRAMFORD!!!

I torsdags deltog jag med 5 andra kollegor i vårruset. Jag sprang inte, men vi startade allra sist så några hundra pers travade jag allt förbi, vilket nu (lördag) känns i höfter och muskler. Mycket trevligt med avslutande picknick vid havet.

I går fredag var jag i stan med Ulla-Britta som fick stärkande dropp på lassarettet. Sen åt vi mjukglass på hamnen och handlade lite på Rusta och Willys. Ovanligt lite blev det. Fast vi fyllde ju nästan kombin den här gången med :-). Jag brukar säga att vi har dåligt inflytande på varandra för så mycket som jag får med mig hem på dessa resor har jag aldrig annars ;-). Men det är förståss bara bra och väsentliga saker vi köper, som man bara måste ha.

Bland annat blev det lite mer blommor som jag nu ska gå ut och plantera.


Så här blev en kruka, fjärilen har jag fått av en liten tjej på jobbet i sommarpresent, Tack snälla Alma för den.

8/6

Dagarna rusar förbi känns det som. Nu händer det nått hela tiden.

Fast idag är det lugnt från händelser, men då får man försöka se till att det blir städat och tvättat och så. Mindre skojiga saker.

Fredagens Agillity gick väl åt skogen både bildligt och bokstavligt. Första loppet blev Emelie och Kinna diskade. Emelie var besviken på sig själv och tyckte att hon kunnat göra annorlunda. Men efteråt är det alltid lätt att veta hur man kunnat göra i stället.
Precis före start i andra loppet blev Kinna attackerad av en annan hund. Inget hände som tur var men hon blev väldigt rädd och låg av händelsen och sprang därför inte alls. Jag blev rädd och irriterad av händelsen, Man blir rädd att hunden har blivit skadad och irriterad av att det händer. Samma hund hade bara en liten stund tidigare gjort utfall mot en annan hund, vilket kanske borde ha gjort matte lite mer uppmärksam. Sen satt väl kanske Emelie lite dumt till bakom domartältet där man går förbi till start, men ändå borde det inte få hända. Tyvärr är det ju så att Kinna tidigare har råkat ut för påhopp och varje gång det händer så sätter det sina spår i henne. Nu hoppas vi att denna händelse inte förstört för framtiden, hon var ju så bra på gång nu. Nya tag i midsommar


Kinna på väg, frågan är vart.

Grattis till Amanda och Klara som tog pinne i både agility och hopploppet på lördagen. Det är bra att ni visar att Springers också kan. Snart kanske vi får se Casper och Kinna få sina första pinnar. Vi hoppas!
(för er som inte vet så börjar man i klass 1 och det krävs 3 pinnar innan man flyttas upp till nästa klass. Pinne kan man få om man får en tillräckligt bra placering,är felfri och under idealtiden)


Klara och Amanda in Action fredagen den 6/6

Igår var vi på trevlig studentmiddag där vi träffade vänner och fick väldigt god smörgåstårta. Stort Grattis till Jenny som tagit studenten och Tack Helen för allt det goda

Nu tvättsugan.

Sjung om studentens.....

Grattis till alla Glada stundenter!
Det är nått visst med alla dessa snygga och glada ungdomar. Glädjen smittar av sig.


image30
Emelie och pojkvännen Joar

I dag var jag med på mötet med höstens förskoleklassbarn och deras föräldrar. Jag måste säga att det värmde mitt hjärta att många visade och sa att de blev glada att det var jag som var den nya "fröken", både barn och vuxna. Jag hoppas verkligen att jag ska leva upp till detta förtroende.

Sen fick jag åka akut till tandläkaren. De ville inte att jag skulle vänta när jag sa hur det var med tanden. Det visade sig att den spruckit tvärs igenom och ut på ena sidan en bra bit ner på roten, vilket innebar att den inte gick att rädda. Så nu sitter jag här med en ny glugg, 700 kr fattigare och med en sjutusan till värk. Men det går över.
Tandläkaren tyckte att det nog var dags att skaffa en bettskena. Jag biter och spänner käkarna så hårt på natten så det är därför mina tänder går sönder, sa hon.

Det värmer också en mors hjärta när de vuxna barnens kompisar blir glada och kramar om en när de möter en på stan. Hoppas ni får en kul kväll, Jessica och kompani.

I morgon är det agilitytävling i Visby, hoppas hunden sköter sig.

Tack Pernilla för att du tog hundarna idag. Tur att Kinna skötte sig något så när och inte rullade runt i hagen flera gånger, vilket inte skulle varit förvånande.

Nu lite hopplock, sen självömkan på soffan.

Nytt jobb

I går blev det helt klart att jag fått vikariatet i förskoleklassen nästa läsår. Jättekul ska det bli. Tjänsten är på 75% men jag får fylla på den med fritids upp till 100% om jag vill. Men jag kommer inte att göra det eftersom jag varit lite sviden i kanten detta år och känner att 75% kan vara lagom just nu. Jag är verkligen glad att jag får denna chans. 6-årsverksamheten är jätterolig att arbeta med och så får jag ju ha "mina små änglar" igen, de som jag haft tidigare, en del ända sedan mars -05. TJOOOOHOOO!!!!!!!

Jag har kanske inte skrivit om hur det gått med alla prover jag gjort. Inget har visat något fel som kan förklara varför jag mått som jag gjort, så slutsatsen har blivit utmattning. Kommer ännu att få göra en MR på hjärnan, men den är låg prioritet på så jag får vänta till hösten (remissen skrevs 25/3). Jag mår mycket bättre nu även om jag har svårt att klara av stress. Blir fortfarande väldigt trött mellan varven och behöver mycket vila och sömn. Känner mig som en riktigt osocial tråkmåns mellan varven. Jobbet är vad jag orkar med och inte mycket mer. Men som sagt jag är på G.

Bet just sönder en tand :-(. Hela tanden är kvar men den är sprucken mitt i tu och ena halvan är alldeles lös och det liksom surrar i tandbenet. BUHUUhuu. Jag vill inte behöva strunta i studenten i morgon för att åka till tandläkaren, så jag hoppas det kan klara sig till på måndag. Får väl äta försiktigt på andra sidan.

Emelie hade tur idag. Fast jag hann bli chockad en tiondels sekund eller nåt när det ringde på min mobil och de säger att det är från Polisen.........s hittegodsavdelning. Konstigt vad hjärnan hinner reagera på ett ord som polisen. De hade fått in ett bankkort och ett annat kort som tillhörde Emelie. Min kära lilla dotter hade alltså tappat sitt bankkort och haft sån tur att den som hittat det lämnat det till polisen. Hon blev ju bestulen på ett i oktober på grund av slarv  så jag blev ju ändå lite irriterad på henne, och som straff ringde jag upp henne och sa att Polisen ringt mig och sökt henne, gissa om hon blev skraj.... Sån elak humor har jag ibland.

Varmt

Oj vad varmt det varit idag, och igår. I flera dagar förresten.
I helgen prioriterade jag att få lite ordning utomhus på uteplatsen, köpte blommor, putsade fönster, tvättade plattor och planterade lite. Nu är det rabatten som står på tur men den ser så hemsk ut så jag funderar på att ge upp och låta gräsklipparen ta hand om den.

I torsdags när jag var ute med hundarna stod jag plötsligt öga mot öga med ett rådjur, undrar vem som blev mest paff. Jag kopplade hundarna fort som ögat  och när jag tittade upp igen var det borta, trodde nästan jag drömt, men dagen efter kollade jag och det fanns tydliga spår där det varit.

I går var jag i stan med min vän Åsa och kollade in balfolket. Oj vad de var fina (i år också). Men de var nog rätt varma i den gassande solen. De hade delat kortegen i två omgångar vilket gjorde väntan nästan outhärdlig i värmen, och då kan man ju tänka sig hur de smokingklädda killarna och välsminkade tjejerna hade det. Delningen berodde tydligen på att de klagat från destination gotland för att det krockar med färjans ankomst och avgång. Men jag undrar om det blev bättre så här, definitivt inte för publik och baldeltagare i varje fall. Men enligt polisen så funkade det bra, men de ser väl bara till trafiken skulle jag tro. Skall kolla med Jenny om jag får lägga in en bild på henne här, så ni får se hur fin hon var. Jenny är dotter till min en kompis och anledningen till att jag stod ut i värmen.

En bacill har anfallit mig igen och sitter och flinar i mina bihålor, vilket gör värmen riktigt jobbig. I vanliga fall gillar jag värme i lagom mängd. Speciellt ljumma sommarkvällar är väl härliga och lagom varma dagar på stranden.

Tänkte sätta in lite bilder, men orkar inte riktigt just nu. Har funderat lite kring det här med att ha med bilder. Är det skrytigt att ha bilder på sina egna saker eller är det kul? Jag sätter in bilder för att jag märkt att jag själv tycker att det är kul att se andras, som tex Ulla-Brittas. Hon brukar ta bilder på mat de lagat eller blommor hon fått och så vidare. Jätteskoj tycker jag. Så det kommer nog bilder igen snart, kanske på blommorna jag planterat.

RSS 2.0