Länge sen sist

Oj nu var det länge sedan jag skrev nått här.

Inser att jag inte riktigt hinner med detta forum, men behåller det väl ett tag till. Ska försöka komma hit minst en gång i veckan, men jag lovar inget.

Har nu jobbat i två veckor på nya tjänsten i förskoleklassen i Sanda. En veckas planering och en vecka med barnen.  Det är superskoj. Men jag blir väldigt trött och är glad att jag bestämde mig för 75%. Mina nya kollegor verkar vara ett glatt och trevligt gäng och jag har blivit väldigt trevligt bemött.

Men jag kommer nog att springa in till de "gamla" lite då och då och säga hej. Det är ju en fördel att de inte är så långt bort.

I förra veckan hade Emelie och jag äran att få vara valpvakter igen, för lilla "Rally" Sally. Hon är en liten goding men det är mycket ös i den lilla.


Farstun full med härliga hundar! Sally och Bonnie grälar om bollen medans Kinna och Mocha tittar på.


Sallly får inte riktigt plats men.....


skam den som...


ger sig.

Förra helgen såg Emelie till att jag och Uffe gjorde Sushidebut. Jag kom fram till att det kanske inte är min favoriträtt men jag kan nog tänka mig att äta det igen. Så här fint hade hon gjort.


Regnig medeltid

Skänker en tanke till alla blöta medeltidsfirare i detta regniga väder.

Hög tid att jag tar mig tid att skriva lite här.

Vi har redan befunnit oss hemma på ön i en vecka, efter våra tre mycket trevliga dagar i Småland och Halland. Första natten tillbringade vi på en badplatsparkering vid en sjö med namnet Vallsjön, om jag minns rätt. Morgonen där på, bar det av till Ullared där vi tog in på campingen framåt kvällen.

Kylskåpet i husbilen blev något av en följetång som vi inte visste om vi skulle skratta eller gråta åt. Står husbilen det minsta lilla snett så funkar det inte, det är igång men blir så där 17-22 grader varmt. Så vi körde med kylklampar i mellan varven. Haha i det nya kylskåpet för 5000 spänn. När man kör stänger det också av sig, troligtvis pga vindvirvlar från ventilationshålen.

Många kassar med grejer blev det förståss och vi upptäckte att vi hade mer plats i husbilen än vi trott, vilket ju är bra. Ändå har jag sen jag kom hem kommit på flera grejer jag borde ha köpt när vi var där. Uffe handlade också han en hel del, denna gången också, vilket är lite förvånande för det är ju faktiskt ganska jobbigt att trängas i detta varuhus. Men vi hade tur, det var ganska lugnt denna onsdag. (Det gicka att ta sig fram ;-))

Kan faktiskt rekommendera campingen i Ullared, jag tyckte de höll god service och var mycket trevliga i sitt bemötande, trots stor genomströmmning av folk.

På hemvägen övernattade vi vid sjön Fegens en badplats. Där som först lyckades jag få fram kameran.


"Semesterfirarn" äter frukost


Fegens lilla badplats mitt ute i skogen. Mysigt.


Det lilla fina dasset stod ensamt kvar på backen efter Gudruns eller Pers härjningar.

Kom att fundera på den här debatten med turisternas sopor här på ön, hur det ligger soppåsar i överflöd vid papperskorgarna vid rastplatser och badplatser. Sånt såg vi inget av i hela Småland. Där har många rastplatser och även de båda små badplatserna vi besökte STORA kärl för sopor, och därmed inga sopor i naturen runt omkring. Skulle det kosta så mycket mer att ha en stor sulo att tömma än att plocka allt som svämmar över vid papperskorgarna??? För lämna sina sopor kommer turisterna ju fortsätta att göra. Kanske något för Gotlands kommun att tänka på? Vi får ju forfarande lämna blandade sopor om vi betalar för det, så helt omöjligt borde det inte vara att bjuda turisterna på denna service och på det sättet kanske ha kvar vår skräpfria natur. Bara en tanke!

På vägen mot Kalmar hittade vi ett mysigt litet leksaks och veteranbilsmuseum i Rydaholm. Som helt klart var värt de 50 kr de tog i inträde. Vi besökte detta museum på 80-talet, men det har nu växt betydligt, Så är ni intresserade av gamla prylar rekommenderar jag ett besök. Uffe var lyrisk över alla gamla mopeder.

Vi hann också med en snabbvisit på Ikea i Kalmar innan det bar hemmåt igen.

Denna regniga vecka har jag ägnat åt garderobsstädning. Inte särskilt roande men nu känns det bra att veta att allt är genomgånget och tvättat. Slut på unken garderobsdoft :-D. Har också hittat en tvättstuga i mitt hem, den har ljusblått golv, och en blank tvättbänk, tänka sig, jag hade nästan glömt bort det ;-).

Och så har jag förståss hunnit med några mysiga hundpromenader och trevliga fikastunder.

På tisdag börjar allvaret, eller rättare sagt på onsdag, för på tisdag ska vi visst göra en liten utflykt tillsammans med resten av Klinte rektorsområde. Ser fram emot detta nya utmanande arbete i förskoleklassen i Sanda.

RSS 2.0