Söndag morgon

Söndag morgon och huvudvärk. Det låter det. Men jag har inte ens gjort nått roligt för att förtjäna den.

I går började Kinna och jag på en kurs i utökad allmänlydnad. Jätteskoj att få göra nått tillsammans. Bra social träning för henne som är lite osäker med andra hundar. Denna kurs är inte tävlingsinriktad, utan är bara för att man vill träna mer på vardagliga lydnadsmoment. Kinna var jätteduktig på det mesta vi gjorde i går, men det mest "basic" som SITT och LIGG, kunde hon plötsligt inte.

Emelie och jag ska ta en tripp till Ullared på höstlovet. Det ska bli riktigt skoj även om det bara är nån manad sen jag var där sist. Jag behöver väl egentligen inte,m men Emelie behöver lite nytt och så får vi ju ett avbräck i vardagen, ett litet äventyr ;-). För gudarna ska veta att det kan vara ett äventyr att åka dit.

I morgon är det fotografering, gud bevars. Jag gillar inte dessa porträttfotografier där man kan räkna dubbelhakorna. Dessutom måste jag färga håret för utväxten syns lite väl och den är ju inge kul att behöva titta på i ett helt år, på dessa bilder. Undrar hur det skulle se ut om det fick växa ut? Det skulle egentligen vara det skönaste. Men jag tror inte jag är riktigt beredd på att vara den gråhåriga dam/tant som döljer sig under toningen. Lite fåfäng är jag ju.

Emelie är hemma och TVÄTTAR. japp och inte bara sin tvätt utan vår här hemma med.Tänk att jag bara kan sitta och se på och komma med goda råd så blir tvätten fixad, så skulle det vara lite oftare tycker jag. Fast det kanske är på tiden, hon är ju trots allt 18. TACK snälla Emelie för hjälpen.

Det börjar också ordna sig för Elinor och pojkvännen i Norge/Oslo. Hon har nu fått jobb som bredbandsförsäljare med bra grundlön plus provision. Lustigt att vi, nu när hon är i Norge, pratar med varandra nästan varje dag. Det brukar vi inte göra annars. Men det känns tryggt att höra  ifrån henne så ofta. Vi pratar nu gratis med varandra med hjälp av headset, msn och skype. Tyvärr blir det lite störningar pga av brandväggen, men det kan man leva med när det är gratis :-).

Nej nu är det dags för hårfärg, sen ska vi rydda lite i trädgården. Motorsågen har kommit fram och då är det bäst att man är med och passar, annars ryker både det ena och andra ;-). Och på tal om att rydda i trädgården så är det inte bara den som behöver ansas utan fyra hundtassar också. Oj nu börjar listan bli lång.

Kram på er!

Får till låns?

Regnet öser ner och gräset bara växer och växer. Behöver snart låna en skock med får eller en slåttermaskin, för snart är gräset så långt att gräsklipparen inte tar det. Men förhoppningsvis orkar nån av oss ta tag i det en kväll i veckan, om det nån gång slutar regna.

Elinor och pojkvännen råkade ut för en riktig id.....t. De var lovade att få hyra hans lägenhet i Oslo, de ordnade och skickade referenser och allt var klart, men när de anlände hade han ändå hyrt ut till någon annan. Så de fick tillbringa en vecka på en kompis golv. Nu har de dock fått tag på en liten liten 1:a med delad toa och dusch. Och nu söker de jobb för fullt. Hoppas att det snart är klart med allt, man blir ju lite orolig som mamma även om de är vuxna och klarar av att ta hand om sig själva.

Jag råkade ut för ett nytt yrselanfall i torsdags. Troligtvis ett vanligt blodtrycksfall. Det gick över snabbt, men jag har känt mig väldigt trött i några dagar efter det. Idag känns det bättre, men jag blir orolig att jag ska braka ihop igen. Det vill jag INTE. Jag tycker att jobbet är så skoj och jag vill verkligen jobba nu. Måste försöka att inte stressa upp mig hela tiden, men det är lättare sagt än gjort tydligen.

Som de flesta andra blir jag vansinnigt upprörd över detta med besparingen på skolmaten. Herregud är de inte riktigt kloka. Spara 500 000 på skolmaten samtidigt som de köper möbler för 10milj. Dessutom är det ju inget fel på de möbler de har, har jag förstått. Men det är ju inte samma plånbok förståss. Håller med den person som skrev att Gotlands kommun behöver tvångsförvaltas.

Lite snabbt

Hej o hå vad tiden går fort.

Onsdag kväll redan och jag känner mig ganska sliten. Fullt upp på jobbet.
Det är väldigt roligt men också väldigt jobbigt och stressigt mellan varven, att vara två vuxna på 20st 6-åringar.
Idag har jag kännt av stressen lite extra och stackars Anne-Marie undrade nog om jag var riktig klok när jag för andra gången tänkte ta fram ritpapper fast vi bestämt att vi skulle använda ritböckerna. Demens eller????
Ibland blir jag riktigt orolig över mig själv, faktiskt, det är ju inte riktigt klokt att jag inte kan komma ihåg i några minuter ens. Eller att jag tappar namn och annat. Lägger ifrån mig saker och springer sen och letar.
Någon sa också att man inte får tillbaka minnet om man "stressat" bort det. HJÄLP tänker jag då! Ja ja det ordnar sig väl, bara jag skriver ner allt och sen läser det jag skrivit så funkar det.

Helgen var intensiv. Först campade vi mellan fredag och lördag i Slite. Hade en trevlig kväll tillsammans med bland andra Uffes syster Titti. På lördagen var det marknad. Det kändes som det var det samma som alla andra år, mycket folk, trångt och inget jag vill ha, men det hör ändå till att man ska vara där.

På söndagen åkte jag först in på hundutställningen i Visby en stund. Det var trevligt att träffa på "Springerfolket" igen men det grämde mig lite att jag inte anmält Kinna till denna stora tillställning. Tänk om jag vetat att hon skulle bli så fin i pälsen som hon är nu. Hon såg ju ut som en rugguggla när det var dags för anmälan. Eller så var det lika bra för jag blir bara arg när domarna trackar ner på min älskling. Hon är ju finast i världen, i varje fall i våra ögon. Det var faktiskt en familj i Slite som frågade om vi inte skulle ha valpar med henne för de tyckte att hon var så fin. Skryter jag nu eller? Lite mallig blev jag allt.

Sen var jag inne i stan och handlade lite och passade på att umgås lite med Elinor som nu har begett sig av till Norge med pojkvännen för att förhoppningsvis arbeta och tjäna pengar fram till jul. Vi hämtade god Thaimat som vi förtärde tillsammans med krassliga Emelie hemma i hennes källare där hon hyr.

Nu ska Kinna och jag gå en liten promenad sen på huvud i säng.

Kram på er alla vänner!

RSS 2.0