En härlig dag!

Ja, jag har haft en härligt lugn och skön dag.

Tänk att få sova till 10 i 9. Kliva upp och äta frukost i lugn och ro, pussla lite och sen åka iväg till en god vän för en lång pratig fikastund. Efter det en härligt lång promenad på en och en halv timma, i en alldeles stilla frostklädd skog, tillsammans med 4 väldigt lyckliga hundar. Solen sken och dessutom fick jag med mig en påse med hemgjort godis att smaska på under promenaden. Tack snälla U-B! det var smaskens, det hade tjejerna gjort bra.

När jag kom hem hade jag så mycket energi och hade blivit så inspirerad av allt fint som Ulla-Britta hade utanför sin dörr. Så jag åkte på lantmännen och köpte en lykta för, hör och häpna, 73 kr. Den sista på rean. Tur igen! Sen stack jag ner i skogen efter lite granris och murgröna. LIte knäppt att pynta efter jul men det blev frostade julgranskulor i stället för äpplen, så jag tänkte att jag får kalla det för nyårspynt.



Hakkuna Matata!!


God Jul!

Ja då. Det blev Jul i år också!!


Den Danska kungen i skrud.


Osmakligt men lite roligt ändå.


Det blev ett hus i år också om än lite snett och vint och med säckande tak.


Och Mammas gamla bonad är på plats i köket


Kinna vilar ut

Nu önskar jag er alla en riktigt God och Skön Julhelg!

Håller på som dårar

Ja hela familjen håller på som dårar. Här skuras, slås in julklappar, åker hit och dit och fixar det och det. Nej inte nu!! Om en stund!!

Just nu lyckades jag snylta till mig en liten paus medans golvet i köket och farstun torkar.

Ulla-Britta sa att hon börjat stryka saker från "måstelistan" och det börjar bli dags med det här också. Fast knäck måste vi ju ha, och ischoklad, och klä julgranen, och byta sängkläder (annars vägrar jag att gå och lägga mig. Jag tänker inte vakna på julaftonsmorgon i skitiga lakan. Nej det kommer inte på fråga.) Och slå in några julklappar jag har kvar, och plocka fram tomtar och juldukar, och resten kan vi stryka från listan, eller NEJ, jag har glömt att griljera skinkan. UPS!!!!

Jaja, imorgon är det julafton och hur jobbigt det än har varit nu innan så älskar jag julen. Det är så skönt att bara vara. Helst tillsammans med alla i familjen!

Tänk vad man för över mycket på sina barn. De gnäller lite när de måste hjälpa till men de gör det och jag märker att jag fört över mycket av mina traditioner på dem. I går kväll putsade vi koppar framför TV:n på Emelies begäran så skulle det göras tillsammans. Elinor vägrade dock så Emelies pojkvän fick en lektion i kopparputsning (av Emelie och hon synade varje föremål noga om det blivit ordentligt gjort) undrar vem hon fått det efter ;-)

En liten hälsnig från mig mitt i stöket

Julstress....

Hinner inte.... Måste.... Vill... Ja hör ni, det är mycket jag vill.

Men en hel del har blivit gjort, i varje fall av sånt som är lite skoj.
Gardiner i kök och rum kom upp till första advent och utebelysning i en enesbuske och i girlanger runt framdörren kom på plats till andra advent och två dörrkransar blev det också. Fågelbordet som jag fick i julklapp i fjol har också kommit upp, med hjälp av sambon. Kom på en sån lysande idé att det kunde stå i den gamla parasollfoten, så nu kan jag flytta runt på det om jag vill. Inte för jag vet om det är så nödvändigt men ändå.


Har hunnit med att vara på tre julbord. Förra lördagen var vi med Uffes småföretagarkompisar på Gumbalde. Oj oj oj vad gott det var. Och så var det riktigt trevligt med lite dans. I Torsdags var jag med jobbet på Munkkällaren, det var också gott och väldigt trevlig. Och så blev vi bjudna till Gumbalde i Söndags igen, lika gott andra gången, så nu är det risk att man rulla omkring här när julen kommer.

Som vanligt så här före jul blev det stopp i vårat avlopp. Fast denna gång har det faktiskt gått två år och det hände inte en eller två dagar före julafton utan en och en halv vecka innan, denna gång. Nu har vi sån tur att vi har en vän med de rätta resurserna för sådana här problem. Lolle gjorde en blixtutryckning med sin spolbil. TACK snälla du om du läser detta.


I Fredags bakade jag lussebullar och var ute på en lång jättehärlig 2 timmars promenad med hundarna och sen när Emelie kom hem blev det pepparkakor.
 

 
Bonnie och Kinna nosar  lite                        Full fart på Sally

 
Mocha vill gärna ha en godis!       Vägen var översvämmad. Skaften på mina stövlar räckte inte till så jag fick gå in i     skogen

Lördagen vigdes åt julgransletande. Efter två timmar, sönderrivna gummistövlar och INGEN gran, blev det en Dansk kung i säck, inhandlad av Inga nere vid Margus i Hablingbo. Oj oj så fin den var, så nu finns det väl risk för att jag vill ha en sådan varje år. För er som inte vet så är jag nog en av de allra kräsnaste när det gäller julgran. Den måste vara.....jämn, tät och....ja nästan perfekt.

Och i kväll har jag kokat senap och bakat fillimpa.

Jösses vad det låter som jag håller på, men städningen som jag förr var ganska nojjig med, har jag dragit ned på en hel del. Lite extra blir det väl men inte som förr då jag vände upp och ned på hela huset. Det orkar jag helt enkelt inte längre och förresten skulle jag få börja efter midsommar om jag skulle bli färdig till jul.

Jag längtar till fredag natt. då ska jag åka in och hämta Elinor vid båten. Vi har ju inte setts sen sista Augusti, det känns som en evighet nästan. Tyvärr stannar hon bara över jul för att sen åka tillbaka till Norge för att fira nyår där. Men det ska bli skönt att ha henne här hemma några dagar i varje fall.

Konstigt?

Kan någon förklara för mig hur detta ligger till?

Jag brukar spara på tomma glassburkar, kakburkar och dylikt, för de är ju väldigt användbara till egna kakor och så.

Till Jul varje år städar jag vårt skafferi där burkarna förvaras längst ner i skåpet. Och varje år så har samma sak hänt.

Det finns alltid minst 10-20 lock mer än burkar???????????

Vad är det eller vem är det som "käkar" burkar men inte lock mån tro?

RSS 2.0