Påsk

Dags för ett nytt inlägg. Har inte hänt så mycket eller rättare sagt inget som jag kännt varit skrivvärt. Är rädd för att det bara blir gnäll om hur jag mår. Men här kommer en liten rapport i varje fall.

Har varit på fyslabb och gjort EEG och haft en Ekg-bandspelare på mig i ett dygn. Inväntar nu svar från dessa.

Efter att jag jobbat i två veckor så fick ett elakt virus fatt i mig och jag blev riktigt jä...a förkyld med feber och hosta. Men jag var tillbaka på jobbet i onsdags. Vilket förresten medförde en lilten överraskning. På Hemse var det barmark och sol så jag hoppade i gympadojjorna och gav mig iväg. När jag kom till jobbet i Sanda var där snö, ganska mycket snö. Snacka om fel skoval när man jobbar på dagis. Barnen hade haft jättekul på förmiddagen och rullat enorma snöklot.

Nu är det påsk och med lite hjälp från sambon så blev här lite städat och idag har jag varit ute i snöstorm och hämtat in ett ris. I kväll ska det väl bli lite god mat, och i morgon har jag båda barna hemma, vilket var oväntat men otroligt roligt. Emelie skulle egentligent ha firat påsk på Öland med en kompis, men detta blev intsällt pga att dem de skulle åka till inte själva kunde åka till fritidshuset, eftersom deras hund blivit svårt sjuk. Detta resulterade i en mycket besviken Emelie naturligtvis, men en lite gladare mamma.

Elinor ringde också hon och var besviken över en inställd resa. Det var meningen att hon skulle rest med en kompis till Kenya, i april, där kompisens mamma arbetar. Tyvärr hade det uppstått ett litet missförstånd och det blev dyrare än tänkt så nu har hon valt att stanna hemma.

Måste bara skriva att jag ber om ursäkt för hur jag skriver här på bloggen. Det blir mycket talspråk och konstiga meningsföljder och säkert också felstavningar. Lärare som jag är och allt. Men jag orkar inte vara perfektionist här i detta forum. Här vill jag bara skriva för att det är skoj att dela med mig av vad som händer i mitt liv. Så mina kolleger och andra som läser ni får ta det som det blir ;-)

I går hade min lilla dam (Kinna alltså) varit ute på äventyr med förra "lillmattarna" Lina och Maja. De hade gått en riktigt långpromenad bl.a. över en lerig åker (det var nog bara hundarna som tog den vägen) där min lilla stjärna hittat något riktigt mysigt att rulla sig i. Hon såg riktigt skamsen ut i sin leriga uppenbarelse när jag hämtade henne. Jag själv tyckte mest hon såg komisk ut och skrattade gott åt henne. Och till Familjen Jakobsson: Det gjorde absolut ingenting. Det var faktiskt ganska roligt och jag är övertygad om att Kinna hade enormt skoj.

image8
Lerinpackning är säkert bra för hundpälsar också!

image9
Emelies klass har fått i uppdrag att göra djurmasker till en av kulturskolans teateruppsättningar. Denna trana är Emelies bidrag till detta evenemang. -MAMMA! Det är ingen Trana! Det är en Häger fast den ser ut som en Stork!
GLAD PÅSK!

En högvinst

Tjohoo! Igår vann vi en högvinst!!

Inga pengar, men veterinären ringde och talade om att Kinnas tumör var godartad. Vilken lättnad.

Jag har börjat jobba igen denna vecka på 50%. Jättekul att vara tillbaka, barnen är helt underbara. Jag har verkligen saknat dem.
Tyvärr känner jag av min utmattning, eller vad det nu är som är fel, så mer än 50% går inte just nu. Jag hade hoppats att det skulle gå mycket lättare. Är SÅÅÅÅÅÅ trött på att inte orka. Det är så mycket jag vill orka göra som nu bara får vänta. Trädgården behöver tex fixas till. Får väl ta lite då och då nu när solen börjar skina lite mer.

I går hade jag 5 hundar med mig på tur. Härligt! Men den blev inte så långvarig, för Kinna (som nu när hon börjar bli frisk) tror att hon är värsta atleten bestämde sig för att följa ett spår till andra sidan ett stort isbelagt dike. Det var bara det att hon inte nådde andra sidan utan landade i diket. Isen höll naturligtvis inte utan hon plurra i. Av lukten att döma var det modell avloppsdike. Så i stället för en lång skön promenad blev det hem i Ulla-Brittas dusch i stället. Tur att de hade hunnit rusa av sig en hel del innan.

Kinna och jag har också börjat på lydnadskurs denna vecka. Den kommer att bli en stor utmaning för oss tror jag. Mycket moment som måste läras om och in, och mycket för mig att tänka på, som jag har gjort fel tidigare. Men kanske blir hon en lydigare hund i slutändan, så att hon lyssnar på mig när jag försöker hindra henne från att göra dumheter, tex bada i avloppsdiken.

Usch... vilket hundväder?

Usch vilket väder! Blåst, ösregn (snöblandat). Var just ute med hunden, gick väl kanske en knapp kilometer och blev genomblöt. Men som jag sa innan jag gick ut -man kan se på saken från olika håll. Negativt - Jag är tvungen att gå ut i regnet för att jag har hund. eller positivt -Jag kommer ut trots att det regnar, för att jag har hund. Väljer det senaste för det var väldigt mysigt att komma in igen.

Förresten brukar man väl säga usch vilket hundväder. Undrar varför? Kinna tycker definitivt inte om när det regnar. Men det kanske är just för att, om man har hund så måste man ut. Vad tror ni?

På tal om hund, så var vi hos veterinären i Roma och tog bort Kinnas stygn igår. Såret ser nu fint ut, men är ännu ganska skört. Kan verkligen rekommendera dessa glada och trevliga veterinärer hos destriktsveterinärerna i Roma.

image7
Så här mysigt hundväder hade vi i skogen i Lojsta i Torsdags. Värmande sol från en klarblå himmel. Hundarna tyckte nog att jag var bra knäpp när jag skulle ha upp dem att sitta på en stor sten. När man kan nosa runt efter allt möjligt gott, men ja ja bara vi får godis så ställer vi väl upp.

RSS 2.0