Tårta....tårta....tårta

Jaha, nu har jag inga barn längre. Nu ska de föreställa vuxna, fast jag är inte helt säker på den saken.

Emelie fyllde 18 år i fredags. Vi firade med Tårta från bagarns. Det är nog bara andra gången i deras liv som inte mamma bakat fikabröd och tårtor själv. Hade först lite dåligt samvete men insåg att det funkade lika bra.

image29

I går satte jag i de tonade plexiglasrutorna jag beställt till min bil. Det var ett rent hel....te att få dit dem. Men det verkar funka bra mot solen, lite ovant bara att det är så mörkt inne i bilen (bakåt). Satte i även i dörrarna bak vilket gör att man inte kan veva ner rutorna, men hur ofta har jag nån i baksätet nu för tiden så jag tror det kan funka ändå, annars får jag väl ta ur dem igen. En sak som var väldigt bra med dessa rutor är att man inte kan kika in och se vad det finns för last.

image28

Gittan (min syster) kom förbi vid 11 för att gratulera Emelie, vi fikade och åt tårta. Vid halv 5 kom Anders (min bror) av samma anledning, gissa vad, vi fikade och åt tårta. Trevligt och gott båda gångerna.

I dag har jag firat mors dag med att städa och tvätta uteplatsen och trädgårdsmöblerna, så nu står allt i en enda röra här utanför. På eftermiddagen har vi varit och hälsat på svärmor (och ätit tårta), sen åkte vi till Smakrike i Ljugarn och åt en trerätters middag. Det var sååååå gott. Grillad sparris med ramslökssmör och parmesan. Gotländsk ryggbiff med bakad potatis och gotländsk tryffelbeirneis, och till sist vit chokladmousse med jordgubbs och rabarberkompott. TACK snälla sambon för den goda middagen.

Men vet ni vad nu tror jag att jag ska gå och ta mig en bit tårta ;-)

Svårt att hinna med

Jag märker att jag har svårt att hinna med att skriva här nu. Denna vecka och förra har gått i ett rasande tempo.

Förra helgen var det SSRK:s vårutställning, så då kretsade allt kring hundar. Jag hade jättetrevligt både före och under tävlingen. Träffade många trevliga människor, de flesta ägare av Rindi-hundar. På fredagen var jag och två av Ulla-Brittas vänner i Lojsta och rastade 8 härliga hundar. Tyvärr hade jag ingen kamera med mig då. Så Anna-Lena om du läser detta får du gärna maila mig en bild från skogen, de posérade ju så fint tillsammans.

För Kinna gick det väl sådär under utställningen. Jag vet ju att hon inte har precis det rätta utseendet. Men på Söndagen fick hon i varje fall en 1:a.

Desto bättre gick det för många av de andra Rindihundarna. Till exempel blev avelsgruppen (En tik, i detta fall Pernillas Klara, och 4 av hennes valpar) Best in Show. Grattis Ulla-Britta! Vi som har dina hundar vet ju att de är de bästa och goaste som finns :-). Ni som vill läsa mer om detta och se bättre bilder än mina, titta in på kennelrindi.se och Ulla-Brittas blogg.

Ett speciellt stort tack från mig till dig Kitty. som hjälpte mig att visa Kinna, under dessa dagar. Hoppas vi ses snart igen. Och du i mina ögon är Texas en fantastiskt vacker Springer. (Fast jag vet att inte heller han är exakt vad domarna vill ha)

Tyvärr lyckades jag dåligt med fotograferingen under dessa dagar. Det är nog dax att skaffa en ny kamera. Eller kan det bero på hon som är bakom? men här är i varje fall några bilder.

image19
Lina visar vackra Stella
image20
Kitty visar Kinna med fint flyt

image21
Kinnas pappa Theo

image22
Pernilla och Casper

image25
Tyke fick sitt andra certifikat. Ett kvar till Champion

image23
Utställningslivet är hårt

image24
Avelsgruppen som blev BIS-2.a på lördagen och BIS-1:a på söndagen

image26
Den heta helgen avslutades med bad i Lojsta. Till och med badkrukan Kinna tog sig ett dopp.

image27
Bonnie håller sig på lite grundare vatten medans, ja kan det vara Matilda och Humlan kanske, eller Honey som ger sig ut på djupare vatten.

image18
Skön bland tusen Tusenskönor.

I går hade vi arbetsdag tillsammans med föräldrarna vid Sandlådan. Fantastiskt vad mycket som hinns med när man är ett stort gäng som hjälps åt. Vi fick lekstugan målad både ut och invändigt. Det byggdes en ställning runt ena Sandlådan där vi kan hänga upp segelduk som skydd mopt solen. Vi fick en riktig båt för barnen att leka i. Det planterades i pallkraga bland annat jordgubbar. Grinden inne på Hinken blev målad m.m m.m. Tack alla ni som var med och hjälpte till. Vilka fantastiska föräldrar och barn jag har förmånen att få jobba med.

Nu har jag suttit vid datorn hela förmiddagen, så nu är det dags att ta tag i städningen, vilket det råder ett akut behov av. Hårtussar och dammråttor jagar oss morrande över golven vid det här laget. Har ju inte hunnit med att jaga bort dem på två veckor nu. Men nu ska de bort.

Ha dé

Hunddag

I dag har det varit hundar för hela slanten.
 
Hemse hunddag med inofficiell utställning, agilityuppvisning m.m.

Jag var glatt överraskad av Kinna som varit ganska låg några dagar. Hon verkade tycka att det var jättekul att vara bland en massa hundar och människor. Hon var lite slö på agilityuppvisningen men det märktes ändå att hon tycker att det är skoj.

Själva utställningen gick väl ok. Jag hade bara en förutfattad mening om att man får HP (hederspris) om man får en 1:a i kv. men så är det tydligen inte. Så ingen rosett denna gång. (Lite besviken blev jag allt fast jag inte trodde att jag skulle bry mig)

Men för mig är Kinna den finaste, goaste lilla hund som finns, vad än domarna tycker, så det så.

Fast Olivia Grauning som ställde upp med Kinna i barn med hund fick ju en rosett. Bra gjort Olivia, du får gärna låna Kinna fler gånger om du vill.

Grattis! till Amanda och Klara som blev bäst i rasen och vann ena klassen av barn med hund. Du gör ett jättebra jobb Amanda.

Nu är vi ganska möra alla tre och både Emelie och jag har fått lite solröda kinder.

Det var nyttigt för mig att se bilderna som Emelie tog på mig, Pernilla och Amanda. Man ser vad man gör för misstag och vad man kan förbättra.

image11
Frambenen är nog lite långt fram och jag tycker det ser ut som jag håller på att dra av henne svansen. Men det får duga för en nybörjare som jag. (jag borde ha stått upp också)

image13
Grattis Amanda!

image14
In action. Här ser man verkligen vem som var vinnaren för dagen. (Det var definitivt inte min frissyr)

image17
Pernilla och Casper.

image15
Kan sitta fint.

image16
Puss på dig!

RSS 2.0